Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι. (Δημόκριτος, αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συνδικαλιστική παράταξη Νοσοκομείου Μολάων)
Μάρτιος 2016
Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι. (Δημόκριτος, αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)
4 Φεβρουαρίου 2016. Ημέρα πανελλαδικής απεργίας με πρωτοφανή συμμετοχή. Αγρότες, υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι. όλοι βρέθηκαν στους δρόμους δίνοντας μάχη για την ανατροπή του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που προωθεί η πολιτική κυβέρνησης-δανειστών. Ανάμεσα στους απεργούς που άφησαν τις δουλειές τους παλεύοντας και διεκδικώντας όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν, βρέθηκαν και ορισμένοι που αφού είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν το μεροκάματό τους, βγήκαν ανερυθρίαστα ενώπιον των πραγματικών απεργών εκφωνώντας πύρινους αγωνιστικούς λόγους.
Ο λόγος για την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων. Αφού φροντίζει στις απεργίες να είναι “νομότυπος απεργοσπάστης”, ορίζοντας τον εαυτό της ως προσωπικό ασφαλείας – μην τυχόν και χάσει το μεροκάματο, ή μην τυχόν και έρθει σε αντίθεση με τη Διοίκηση – ξεπέρασε κάθε όριο εμφανιζόμενη δημόσια στη συγκέντρωση απεργών στην πλατεία των Μολάων δίνοντας ένα αξιοθαύμαστο ρεσιτάλ εμπαιγμού και υποκρισίας.
Και μη μας πει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου ότι η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται πάνω της και δεν μπορεί να απεργήσει!!!!! Αστεία πράγματα.
Πώς λειτουργεί το τμήμα, όταν η ίδια εργάζεται 4 ημέρες την εβδομάδα για να παρακολουθεί τις σπουδές της; Άδεια που βεβαίως έχει εγκρίνει η Διοίκηση την ώρα που καταπατώνται βάναυσα τα δικαιώματα άλλων εργαζομένων με τη συναίνεση και της Προέδρου του Δ.Σ. των εργαζομένων. Πώς λειτούργησε το τμήμα, όταν αμέσως μετά την πανελλαδική απεργία έκανε χρήση της κανονικής της άδειας;
Οι πραγματικοί αγωνιστές δεν υπονομεύουν τους αγώνες και δεν ψάχνουν για άλλοθι προκειμένου να ξεγελάσουν.

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και οι πρακτικές αυτών που τον υπηρετούν χρόνια τώρα, έχουν οδηγήσει σε απογοήτευση και σε αγωνιστικό παροπλισμό χιλιάδες εργαζόμενους, ευνοώντας τη γιγάντωση του ατομισμού και την απαξίωση των συλλογικών διεκδικήσεων.

Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε είναι να σχηματίσουμε, όλοι, ένα αρραγές μέτωπο που θα εμποδίσει την ολοσχερή κατάργηση των κατακτήσεών μας και των δικαιωμάτων μας.

Η παράταξή μας καταδικάζει και καταγγέλει τέτοιου είδους κουτοπόνηρες πρακτικές και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμμετοχή. Όλοι μια γροθιά, ν΄ανοίξουμε το βήμα μας.
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


το νοσοκομείο μας