Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Μολάων σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης καθώς και την Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Μονεμβασίας συγκεντρώνουν ιματισμό (ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα κ.λ.π.) καθώς και παιχνίδια, προκειμένου να διανεμηθούν σε συνανθρώπους μας. Τα είδη που θα προσφερθούν πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Για συνεννόηση σχετικά με την παράδοση των ειδών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αποστολάκο Παναγιώτη στο τηλ.: 6980322344 ή με την κ. Λυριωτάκη Αναστασία στο τηλ. 2732360136 (πρωί) ή με τον κ. Λιβανό Κώστα στο Κ.Υ. Νεάπολης στο τηλ. 2734022222 (πρωί) . Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν και όσοι επιθυμούν να παραλάβουν διάφορα είδη από αυτά που θα συγκεντρωθούν. ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 9 35 FM Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Αποστολάκος Ράλλια Δαουτάκου

ΠΕΡΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ Ηλεκτρονική εφημερίδα: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

ΠΕΡΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ Ηλεκτρονική εφημερίδα: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ- Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ & Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ Μολάοι 28-11-2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Το κράτος μεριμνά για την υγεία των ...

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ- Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ
& Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Μολάοι 28-11-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων» (άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος).
Συνεπώς, κάθε μέτρο που μειώνει ή ακυρώνει το ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα στην Υγεία είναι αντισυνταγματικό. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι καθήκον της κοινωνίας
Στο σημερινό νεοφιλελεύθερο «πολιτισμένο» περιβάλλον, με τους πρόσφατους νόμους που ψηφίστηκαν υπό το βάρος του μνημονίου και την υπαγόρευση της τρόικας, το κοινωνικό κράτος σταδιακά καταργείται. Όλα μετριούνται με το άμεσο κέρδος.
Δυστυχώς, οι τραγικές για την περιοχή μας αρχικές εξαγγελίες περί της λειτουργίας του νοσοκομείου ως κέντρου υγείας και βραχείας νοσηλείας, αρχίζουν να υλοποιούνται. Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) ορίζει την κατάργηση της Ορθοπεδικής, Γυν/κής-Μαιευτικής, Παιδιατρικής και ΩΡΛ κλινικής στο νοσοκομείο Μολάων και παραβλέπει την ύπαρξη του Τμήματος Αιματολογικού-Αιμοδοσίας.
Το Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων καλείται να περιθάλψει έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συγκέντρωσης οικονομικών μεταναστών, αυξάνεται η ζήτηση υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο.
Τα νοσοκομεία σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, με το μόχθο των εργαζομένων παλεύουν να παραμείνουν σε λειτουργία και να εξασφαλίσουν ότι η υγεία θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Την ίδια στιγμή που το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, οι εφεδρείες, τα απλήρωτα νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και εφημερίες σε συνδυασμό με τα χαράτσια μας οδηγούν στην εξαθλίωση, οι εργαζόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία κάνουμε ότι μπορούμε για να μη καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Αντίθετα η εμμονή, των κυβερνώντων και των εταίρων τους στην Τρόικα, στο να ξεπουλήσουν τα πάντα, οδηγεί σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κατάργηση νοσοκομειακών κρεβατιών, κλείσιμο κλινικών και αύξηση των νοσηλίων. Το κόστος μεταφέρεται στις πλάτες των ασθενών: εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων. Δυστυχώς, η προσπάθειά τους να σαρώσουν τα πάντα δεν θα σταματήσει εδώ. Η παράδοση των νοσοκομείων που αποτελεί περιουσία του λαού στους ιδιώτες θα συνεχιστεί. Οι κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων και οι διάφορες δράσεις των πολιτών, που έχουν λάβει χώρα όλο αυτό το διάστημα, έχουν καθυστερήσει την πλήρη παράδοση της «χρυσοφόρου όρνιθας» που λέγεται υγεία στα νύχια των ιδιωτών.
Η ανηλεής «συνταγή» της απόλυτης λιτότητας που εφαρμόζεται, όχι μόνο δεν οδηγεί τη χώρα μας σε ανάπτυξη, αλλά με τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών και πρωτίστως των δαπανών για την υγεία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το λαό στην πλήρη εξαθλίωση. Να εύχεται ο καθένας μας να μην αρρωστήσει ποτέ.
Γίνεται φανερό ότι οι αγώνες όλων μας για τη διατήρηση και βελτίωση των κοινωνικών αγαθών είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίοι. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Όπου ο λαός ενώνεται κανένα μέτρο δεν περνάει.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Αποστολάκος Ράλλια Δαουτάκου

Γραφείο Συλλόγου Εργαζομένων
Μολάοι Λακωνίας, Τ.Κ. 23052,
Τηλ. 2732 0 22 374, 2732360 141,
Ηλ. Δ/νση.: swmateio_nosokomeiou_molawn@hotmail.com

το νοσοκομείο μας