Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 10.30, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ,
ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ».
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΧΩΡΙΣ ΥΛΙΚΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ.
Η ΥΓΕΙΑ «ΒΓΑΙΝΕΙ» ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ. Η ΖΩΗ Η ΙΔΙΑ «ΒΓΑΙΝΕΙ» ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ.
ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΕ ΧΡΗΜΑ;
ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΥ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΤΩΡΑ. 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ.
ΓΙΝΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,
ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΠΕΡΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΠΕΡΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                21-10-2013 Από 27/10/2013 έως 1/12/2013 κλιμάκια επιτροπής πολιτών και ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               21-10-2013
Από 27/10/2013 έως 1/12/2013 κλιμάκια επιτροπής πολιτών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων θα ενημερώνουν, τους κατοίκους των παρακάτω χωριών, για την κατάσταση που επικρατεί γενικά στο χώρο της υγείας και ειδικά για την κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Μολάων, του Κ. Υ. Νεάπολης και των αγροτικών ιατρείων από τα οποία 10 είναι σήμερα χωρίς γιατρό. Ήδη κατάργησαν 8 δημόσια νοσοκομεία και έκλεισαν νοσοκομεία του ΙΚΑ.  Σχεδιάζουν άμεσα το κλείσιμο ή την αλλαγή χρήσης των νοσοκομείων της επαρχίας, καθώς και το κλείσιμο των κέντρων υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Το νοσοκομείο Μολάων ρημάζει από εργαζόμενους και γιατρούς ενώ οι  προϋπολογισμοί των επόμενων ετών είναι ακόμα περισσότερο μειωμένοι (από 60% έως 64% σε σχέση με το 2011), που σημαίνει ότι θα αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία του παρέχοντας υπηρεσίες νοσοκομειακού επιπέδου. Το κέντρο Υγείας λειτουργεί με πολλά κενά σε ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σήμερα, δέκα αγροτικά ιατρεία είναι χωρίς γιατρό.
Το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι υπόθεση όλων μας.
Αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς τότε ποιος θα ενδιαφερθεί;
Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Υπάρχει κι άλλος δρόμος.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 10.30 π.μ. στην Παραλία Νεάπολης
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18.00 στην Πλατεία Βλαχιώτη
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 9.30 π.μ. στην Πλατεία Γλυκόβρυσης
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 10.30 π.μ. στην Πλατεία Αστερίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ  11.00 π.μ. στην Πλατεία Ελους
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 20.30 στην Πλατεία Πακίων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.15 στην Πλατεία Ελιάς
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 10.30 π.μ. στην Πλατεία Σκάλας
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18.00 στην Πλατεία στις Βελιές
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 19.00, στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου Μονεμβασίας
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 19.15, στην Πλατεία στη Μονεμβάσια
ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18.30, στην Πλατεία Ασωπού
ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 19.30 στην Πλατεία Παπαδιανίκων
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 9.30 π.μ. στην Πλατεία Μεταμόρφωσης
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 10.30 π.μ. στην Πλατεία της Συκιάς
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11.30 π.μ. στην Πλατεία της Αγγελώνας
ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 17.00, στην Πλατεία της Δαιμονιάς
ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18.00, στην Πλατεία στα Τάλαντα
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 9.30 π.μ. στην Πλατεία στο Κυπαρίσσι

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ & Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ ΣΕ ΑΠΙΔΙΑ, ΝΙΑΤΑ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΙΣ17-10-2013



Την Πέμπτη 17/10/2013, κλιμάκια επιτροπής πολιτών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων θα ενημερώνουν τους κατοίκους των παρακάτω χωριών για την κατάσταση που επικρατεί γενικά στο χώρο της υγείας και ειδικά για την κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Μολάων και των αγροτικών ιατρείων.
Το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι υπόθεση όλων μας.
Αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς τότε ποιος θα ενδιαφερθεί;
Απιδιά: ώρα 18.30
Νιάτα:  ώρα 19.30
Αγιος Δημήτριος:  ώρα 20.30 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα της 9ης Οκτωβρίου 2013 στα πλαίσια της ανοιχτής συζήτησης ενημέρωσης-πληροφόρησης και στήριξης του Νοσοκομείου Μολάων, του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και των άλλων δημοσίων δομών υγείας της περιοχής μας



Ψήφισμα της  9ης Οκτωβρίου 2013 στα πλαίσια της ανοιχτής συζήτησης ενημέρωσης-πληροφόρησης και στήριξης του Νοσοκομείου Μολάων, του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και των άλλων δημοσίων δομών υγείας της περιοχής μας.
Εμείς οι πολίτες της περιοχής της νοτιοανατολικής Λακωνίας και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μολάων που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου στα Παπαδιάνικα διαπιστώσαμε, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν, ότι το Νοσοκομείο Μολάων υπολειτουργεί με δεδομένο ότι υπάρχουν 59 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων κενές και η χρηματοδότησή του είναι στο μισό από αυτήν που πραγματικά απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας με ασφάλεια για την υγεία μας.
Διεκδικούμε την ουσιαστική λειτουργική αναβάθμιση και τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Μολάων, με δικά του όργανα διοίκησης, που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας.
Απαιτούμε την αναγκαία χρηματοδότησή του σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες για την προμήθεια σε υλικά, φάρμακα, αντιδραστήρια κ.λ.π. και την κάλυψη των κενών θέσεων με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη δυο θέσεων γυναικολόγων μαιευτήρων που κενώθηκαν και μία θέση ουρολόγου που κενώνεται εντός του 2013 καθώς και όλων των κενών (10) θέσεων των περιφερειακών ιατρείων με αγροτικούς γιατρούς.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβασίας και το Δημοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον τους ο Υπουργός Υγείας να απαντήσει άμεσα και σαφώς με ποιο τρόπο και πότε θα ενισχυθεί το νοσοκομείο. Ποιες από τις πραγματικές ανάγκες θα καλύψει ο Υπουργός και πότε .
Αποφασίσαμε:
1.      Να διαβιβαστούν τα στοιχεία στους τρείς, άμεσα ενδιαφερόμενους, Δήμους, ήτοι Μονεμβασίας, Ελαφονήσου και Ευρώτα καθώς και ατομικά σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση κάτω από την οποία «λειτουργεί» το Νοσοκομείο.
2.      Ζητάμε από τα παραπάνω τρία Δημοτικά Συμβούλια να τεθεί το θέμα του Νοσοκομείου Μολάων, άμεσα, σε ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί σε συνεδρίασή τους.
3.      Να δημοσιοποιηθούν μέσω των Μ.Μ.Ε. και του διαδικτύου τα στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση του Νοσοκομείου από άποψης στελέχωσης και χρηματοδότησης και να επιδιωχθεί συνέντευξη τύπου.
4.      Να επιδιωχθεί ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση της επιτροπής με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής και δημοτικών συμβούλων.
5.      Να οργανωθούν ομάδες από τους συμμετέχοντες και να γίνει ενημέρωση κατά τόπους.
6.      Να ενημερώσουμε τους Συλλόγους Λακώνων που υπάρχουν στην Αττική και να ζητηθεί η συμπαράστασή τους στη στήριξη των δομών υγείας της περιοχής μας.
7.      Να επιδιωχθεί ο συντονισμός με επιτροπές αγώνα από άλλες περιοχές και να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας με συγκεκριμένα αιτήματα.

το νοσοκομείο μας