Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΙΚΑΡΙΑ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ-ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Φ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

ΣΥ Λ Λ Ο Γ Ο Σ  Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν 
Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης
 
ΙΚΑΡΙΑ, 05/03/2014
 
Καταγγέλλουμε την επαναλαμβανόμενη πλέον πρακτική τρομοκράτησης και φίμωσης ενάντια σε κάθε φωνή ή συλλογικότητα που τολμά να αντιστέκεται στις πολιτικές που ισοπεδώνουν τις ζωές μας. Για άλλη μια φορά, οι τοπικοί υλοποιητές των αδίστακτων αυτών πολιτικών στοχοποιούν αγωνιστές και στήνουν διώξεις, προκειμένου να κάμψουν συνειδήσεις, να διαλύσουν τις αντιστάσεις, να μας μεταφέρουν από τους δρόμους του αγώνα στο «μαντρί» του καναπέ και την «υπευθυνότητα» της κάλπης. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν πλήρως όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε ή ενεργοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια και που προάγει την αυθαιρεσία, τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς σε βάρος των υπαλλήλων. Στην ίδια κατεύθυνση θέλουν να χρησιμοποιήσουν και τις ρυθμίσεις περί της δήθεν αξιολόγησης που η Κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση σύντομα. 
Ένας τέτοιος μηχανισμός στήθηκε και στο Νοσοκομείο Μολάων ενάντια στην συναδέλφισσα Φωτεινή Μανωλάκου, αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.  Με κάλπικα "υπηρεσιακά" προσχήματα η διοίκηση επιχειρεί να βουλώσει το στόμα σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Λακωνία ανέδειξαν τις διαλυτικές πολιτικές στο χώρο της υγείας και πάλεψαν ενάντιά τους. Μάλιστα, για να εφαρμόσουν τις προαποφασισμένες ενέργειές τους, βιάζονται τόσο πολύ, σε βαθμό που εκτίθενται, μην λαμβάνοντας υπ’ όψη στοιχειώδεις κανόνες και νομικές ρυθμίσεις. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Είναι φανερή, πλέον, η λειτουργία στην περιοχή ενός οργανωμένου μηχανισμού στοχοποίησης κι εξόντωσης, αφού είναι το δεύτερο, μέσα σε λίγες βδομάδες, κρούσμα δίωξης εκλεγμένου συνδικαλιστικού εκπροσώπου με συμμετοχή στην Επιτροπή Πολιτών. Έχει προηγηθεί η επίθεση, με ανάλογης "σοβαρότητας" επιχειρήματα, προς άλλη "ανεπιθύμητη", την Ελισσάβετ Παπαδοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την Φ.Μανωλάκου. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε  και στο νησί μας στη συνάντηση σωματείων και εργαζομένων στην Υγεία που διοργανώσαμε τον περασμένο Ιούλη.  Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά –γιατί την παρακολουθήσαμε βήμα βήμα- την προσπάθεια που έχει κάνει για την συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτών για τη στήριξη των δομών Υγείας στη Νοτιοανατολική Λακωνία”, με την οποία συναντηθήκαμε στην Αθήνα, κάτω απ' το Υπουργείο Υγείας, και περπατήσαμε πλάι πλάι στην μεγάλη συγκέντρωση της 29ης Νοέμβρη 2013.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως λόγω της δράσης της, είναι στοχοποιημένη απ' την διοίκηση, (που πριν ακόμη αναλάβει, έγινε πασίγνωστη στο πανελλήνιο ως κραυγαλέο παράδειγμα δήθεν αξιοκρατίας, αφού το βασικό προσόν που της αποδίδεται είναι η κομματική προϋπηρεσία και τα φιλοκυβερνητικά διαπιστευτήρια). Επίσης δεν μπορούμε να θεωρήσουμε άσχετες τις ενέργειες αυτές και με το ότι βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές, αφού η Φ.Μανωλάκου είναι γνωστό, πως πάλι λόγω της δράσης της, είναι στοχοποιημένη από δημοτικούς "προύχοντες" και πολιτικούς "κοτζαμπάσηδες" της περιοχής που χρειάζονται το πεδίο "καθαρό" από ενοχλητικούς για να κάνουν την δουλειά τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά κι εδώ από συνδικαλιστικές διώξεις με υπηρεσιακά προσχήματα. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ζήσαμε ανάλογες πρακτικές και στο Νοσοκομείο Ικαρίας με στόχο τον Σύλλογό μας και τους μη αρεστούς εργαζόμενους. Πηγή αυτών των ενεργειών, όπως και τώρα, τα κυβερνητικά επιτελεία του Υπουργείου Υγείας και οι πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που υπηρετούν. Τοπικός υλοποιητής, τότε, άλλος ένας «φέρελπις» καριερίστας, κομματικός αλεξιπτωτιστής.
 Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στην αγωνίστρια –με όλη την σημασία της λέξης- συναδέλφισσα Φ.Μανωλάκου. Θα είμαστε δίπλα της όπως δίπλα μας στέκεται κι αυτή στους κοινούς αγώνες που δίνουμε εδώ και τόσο καιρό! 
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ-ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Φ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

το νοσοκομείο μας