Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό για διώξεις και άλλα θέματα

Συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας κο Μ.Βορίδη την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΑΘΗΝΑ 28/11/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3887
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΟΡΙΔΗ
Συνάδελφοι,
Η Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 28/11/2014 με τον Υπουργό Υγείας κο Μ.Βορίδη προκειμένου να θίξει τον εντεινόμενο αυταρχισμό των Διοικούντων των Μονάδων Υγείας σε βάρος υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών στελεχών που αντιστέκονται με τη θεσμική ή υπηρεσιακή ιδιότητά τους στην εφαρμογή των ασκούμενων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Επικεντρωθήκαμε πέραν των άλλων διώξεων στις διώξεις της 6η ΥΠΕ....

ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

Φωτεινή Μανωλάκου                                                    25-11-2014                                                                
Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε. Νοσοκομείου Μολάων                   

                                                                                                                        ΠΡΟΣ
                                                                                                           1.     ΠΟΕΔΗΝ           
                                                                                                           2.     ΑΔΕΔΥ
                                                                                                            Κοινοποίηση
                                                                                              Σωματεία και μέλη τους
                                                                                             Συλλογικότητες

Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λακωνίας μετά την παρέμβαση που έγινε στις 13/10/2014 και ματαίωσε τα σχέδιά της προκειμένου να τεθώ σε αργία συνεχίζει εν κρυπτώ τις ενέργειές της.
Σήμερα το βράδι 25/11/2014, μου κοινοποιήθηκε απόφαση του Δ.Σ. σύμφωνα με την οποία παραπέμπομαι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (με επόμενη κίνηση τη θέση μου σε αργία) για αμέλεια υπηρεσιακού καθήκοντος επειδή δεν έλεγξα συνάδελφό μου για διοικητική παράλειψη. Το παράπτωμα αυτό, δεν είναι απο εκείνα τα οποία σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Επίσης,
  1. δεν μου χορηγήθηκαν τα έγγραφα που ζήτησα απο τον πειθαρχικό μου φάκελο
  2. δεν μου χορηγήθηκαν επίσης έγγραφα απο το ΣΕΥΥΠ τα οποία ζήτησα και αφορούν στη νομιμότητα της διαδικασίας, αφού όλη η διαδικασία στηρίζεται σε μια σειρά απο παράνομες ενέργειες
  3. δεν απαντήθηκε κάν αίτημά μου, όταν κλήθηκα σε απολογία απο τη Διοικήτρια, για αναβολή της διαδικασίας λόγω ανωτέρας βίας (προβλήματος υγείας)
  4. δεν απολογήθηκα
  5. δεν κλήθηκα ούτε κάν ενημερώθηκα για την παραπομπή του θέματος και τη συζήτηση του στο Δ.Σ..

Συνάδελφοι, ο σκοπός της Διοίκησης και των άνωθεν εντολέων της είναι η προσωπική, υπηρεσιακή και οικονομική μου εξόντωση, αφού είναι το τέταρτο πειθαρχικό στο οποίο με εγκαλούν μέσα απο μεθοδεύσεις και παράνομες ενέργειες και έπεται συνέχεια.
Παρακαλώ να παρέμβετε άμεσα να ανακληθεί η παράνομη, για τους παραπάνω λόγους απόφαση του Δ.Σ. και να σταματήσει κάθε δίωξή μου.
Συναδελφικά

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.: Υπόμνημα στον Υπουργό για τις διώξεις συνδικαλιστικών και υπηρεσιακών στελεχών

Υπόμνημα προς τον Υπουργό και Αν. Υπουργό Υγείας για τις Διώξεις Υπηρεσιακών και Συνδικαλιστικών στελεχών στην 6η ΥΠΕ 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

(Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν)

ΑΘΗΝΑ 11/11/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3828
ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ 6ΗΣ ΥΠΕ
Κύριοι Υπουργοί,
Την Δευτέρα 10/11/2014 πραγματοποιήθηκε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από τα Γραφεία της 6ης ΥΠΕ. Η Συγκέντρωση αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ ως απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχικό της Διοίκησης και του Νομικού Συμβούλου της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που διαλύουν, απαξιώνουν, ιδιωτικοποιούν τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας που ανήκουν στην Διοικητική αρμοδιότητά της.
Αυθαιρεσία που εκδηλώνεται με αναίτιες διώξεις Υπηρεσιακών και Συνδικαλιστικών Στελεχών.
Το «έγκλημά» τους είναι ότι δεν συναινούν στις παρανομίες των Διοικούντων που με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών.

Τα Συνδικαλιστικά Στελέχη διώκονται επειδή αναδεικνύουν τις επιπτώσεις των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (Διαθεσιμότητες, Αξιολόγηση, Υποχρηματοδότηση, Υποστελέχωση) στις παρεχόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ.
Η βιομηχανία των διώξεων που έχει στηθεί με ενορχηστρωτή το Νομικό Σύμβουλο της 6ης ΥΠΕ έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τα Υπηρεσιακά και Συνδικαλιστικά Στελέχη.
Ο Νομικός Σύμβουλος και η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ περιφρονούν τις διατάξεις του Ν. 1264/1982 «Περί Συνδικαλιστικών Ελευθεριών».
«Βάπτισαν» παράνομα Πειθαρχικό Όργανο τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, για να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν πειθαρχικές διώξεις, αν και σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ν. 4057/2012) Πειθαρχικά Όργανα των υπαλλήλων είναι οι Προϊστάμενοι, οι Διοικητές και τα Δ.Σ. των Νοσοκομείων που υπηρετούν.
Παράλληλα η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενθαρρύνει διώξεις με φανταστικό πειθαρχικό περιεχόμενο στα Νοσοκομεία εποπτείας της.
Για την αλλοπρόσαλλη Διοίκηση που ασκούν θα καταθέσουμε Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της κάθε πόλης για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, αφού εκτιμούμε ότι κινδυνεύουν ζωές ασθενών.
Στη συνάντηση που ακολούθησε κατά την Παράσταση Διαμαρτυρίας με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ζητήσαμε επιτακτικά την ανάκληση όλων των Πειθαρχικών Διώξεων.
Ο Διοικητής ζήτησε 10ήμερη προσχηματική προθεσμία όχι για να επιλύσει το ζήτημα αλλά για να κερδίσει χρόνο, αφού συμμετέχει από καιρό στο σύστημα Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ με πρωταγωνιστικό ρόλο στις Πειθαρχικές Διώξεις.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10π.μ. έως 3μ.μ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 για τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας Διοικητικής αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:30 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της ΥΠΕ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας της 6ης ΥΠΕ
 Εξόφληση των Δεδουλευμένων Νυχτερινών Αργιών
 Ανάκληση όλων των Πειθαρχικών Διώξεων που έχουν ασκηθεί σε Υπηρεσιακά και Συνδικαλιστικά Στελέχη
Κύριοι Υπουργοί,
 Ζητάμε συνάντηση μαζί σας με αντιπροσωπεία των Σωματείων.
 Ζητάμε επίσης την άμεση παρέμβασή σας για ανάκληση των Διώξεων και επίλυση των μειζόνων προβλημάτων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας Διοικητικής αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου προετοιμάζει με το νέο προυπολογισμό του 2015 και την νέα συμφωνία-μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ, νέο γύρο περικοπών, λουκέτων σε υγειονομικές μονάδες και μαζικών απολύσεων. Ήδη οι αντιδραστικές αλλαγές στην δημόσια υγεία, είναι δραματικές.
  • Καταργήθηκαν Νοσοκομεία, χιλιάδες κρεβάτια, κλινικές και οργανικές θέσεις. Ο στόχος να καταργηθούν τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία παραμένει. Συνεχίζονται σταθερά (παρά τα πίσω μπρος του υπουργείου) οι προσπάθειες το Αμ.Φλέμιγκ να βάλει λουκέτο.
  • Η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται σταθερά.Οι λειτουργικές δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι 60% κάτω σε σχέση με το 2009.
  • Η ίδρυση της ΕΣΑΝ ΑΕ. πρόκειται για μια αντιδραστική τομή που θα βάλει ταφόπλακα στα απομεινάρια του ΕΣΥ και θα επιταχύνει την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων.Ο στόχος είναι τα νοσοκομεία να γίνουν πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.
  • Τα κενά στο προσωπικό είναι τεράστια, 33.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις. Η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών είναι στο κόκκινο.
  • Οι εργαζόμενοι και οι οικογενειές τους καλούνται να πληρώσουν όλο και πιο ακριβά για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.
  • Οι Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες είναι υπο διάλυση και μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες, με στόχο την ψευτοαξιολόγηση και την κατάργηση πολλών από αυτών.
  • Η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την αξιολόγηση σφαγείο, παρά το ότι οι εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να συμμετέχουν.

Αυτή η πολιτική πάει χέρι χέρι με τις συνεχείς διώξεις αγωνιστών συνδικαλιστών μέσα στην υγεία. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε κάθε σωματείο και ιδιαίτερα την ομοσπονδία να στηρίξει αμέριστα συνδικαλιστικά,νομικά και υλικά κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που βρίσκεται στο στόχο της διοίκησης και της κυβέρνησης.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες περιφρουρούμε την ενότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Ο  νοσηλευτικός  κλάδος αποτελεί  το  κορμό  των  νοσοκομείων,  είναι  το  μεγαλύτερο  εργατικό  δυναμικό  στο  χώρο  της  υγείας,  γι'αυτό και  η ενοτητά  του  τρομάζει. Κάθε  προσπάθεια  διάσπασης  του  κλάδου  ανα  κατηγορία  ( ΔΕ, ΤΕ,ΠΕ)  αποδυναμώνει  το κλάδο  και  εξυπηρετεί  τα  σχέδια  της μνημονιακής  κυβέρνησης.  Η  απάντηση  στη  προσπάθεια  αυτή  πρέπει  να  είναι  η  κλιμάκωση  των αγώνων  σε  συντονισμό  από  τα  κάτω  με  όλους τους  εργαζόμενους.
Κοινή είναι η εκτίμηση ότι χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.Την ίδια ώρα που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μπλοκάρουν συνεχώς αυτη την προοπτική. Μόνος δρόμος ο συντονισμός και η οργάνωση των αγώνων απο τα κάτω, για να σπρώξουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες απο εργατικά κομμάτια που συνεχίζουν να επιμένουν να ανοίξουν τέτοιους αγωνιστικούς δρόμους αντίστασης.
Γι αυτο είναι σημαντικό το κάλεσμα για πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7/11 στις 6μμ στο ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής που καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Χρειάζεται να γίνει ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις περικοπές.
Την ίδια ώρα καλούμε να δυναμώσουμε την προσπάθεια τοπικών συντονισμών που γίνονται απο σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων όπως στις δυτικές συνοικίες ενάντια στην απόπειρα να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, στις βόρειες συνοικίες ενάντια στο λουκέτο του Αμ.Φλέμιγκ, αλλά και ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση των υπόλοιπων νοσοκομείων. Να ξεσηκώσουμε τις γειτονιές μας με συλλαλητήρια μαζί με σωματεία εργαζομένων, δημοτικές κινήσεις, κοινωνικούς φορείς, αλλά και να κλιμακώσουμε αποφασίζοντας ένα κοινό μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο έξω απο το υπουργείο υγείας μαζί με όλους τους συμπαραστάτες, για να δείξουμε την δυναμή μας και την θελησή μας να μην περάσει κανένα λουκέτο, καμιά περικοπή.
Να πάμε στην πανεργατική στις 27/11 με όλα τα αγωνιστικά μέτωπα ανοιχτά, με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις, να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς για να κατέβουμε σε μια μαζική απεργία και συγκέντρωση, που θα ανοίξει το δρόμο της απεργιακής κλιμάκωσης για να κερδίσουμε κόντρα στη γραμμή συμβιβασμού και υποταγής της συνδικαλιστικής ηγεσίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ . Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στη λιτότητα και στις περικοπές. Κάτω η πολιτική κυβέρνησης- Τρόικας και κεφαλαίου
ΚΑΛΟΥΜΕ:
  • Παρασκευή 7/11- Ολοι/ες στο πανεργατικο συλλαλητήριο 6μμ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.
  • Στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και το Αμ.Φλέμιγκ
  • Ολοι/ες στην πανεργατική απεργία στις 27/11


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ syntonismosygeia.blogspot.gr

ΑΔΕΔΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 13/10 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

 ΑΔΕΔΥ:  Καταγγελία για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης της Φ. Μανωλάκου

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
http://adedy.gr/fmanwlakou-2/


το νοσοκομείο μας