Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΟΥΦΟ ΝΙΚΟ -ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΠΑΡΤΗΣ-ΜΟΛΑΩΝ

Μολάοι 9 -3 -2012
Α.Π. 14
Προς
κ. Κουφό Νικόλαο
Διοικητή Διασ/νων Νοσοκομείων Σπάρτης Μολάων
Ανοιχτή επιστολή
Κύριε Διοικητά,
Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες από τότε που αναλάβατε κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων νοσοκομείων Σπάρτης - Μολάων. Με αυτό το δεδομένο, θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα βοηθούσατε σε συνεργασία με την Αναπλ. Διοικητή να βρεθούν κάποιες συντονισμένες λύσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας.
Φρούδες ελπίδες.
Γνωρίζετε ότι, η λειτουργία του Νοσοκομείου, κάθε μέρα που περνάει, στηρίζεται όλο και περισσότερο στο φιλότιμο των εργαζομένων του. Οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους εργάζονται πάμπολλες ώρες υπερωριακά αν και γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν, εργάζονται εξαντλητικά νυχτερινά ωράρια πέραν του νόμου, που στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να πληρωθούν μήνες αργότερα αλλά, κυρίως, εργάζονται επί χρόνια χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα ρεπό και τις κανονικές τους άδειες. Υπάρχουν περιπτώσεις που οφείλονται ίσως και πάνω από 70 ημέρες κανονικές άδειες. Όσες φορές ζητήθηκε η βοήθειά σας όχι μόνο δεν προσπαθήσατε να βρεθεί λύση αλλά διατυπώσατε σε υπάλληλο την άποψή σας που ήταν: «Εγώ στη θέση σου δεν θα πήγαινα στη δουλειά» (!!!!!).
Γνωρίζετε ότι, στο Νοσοκομείο μετά τις συνταξιοδοτήσεις, υπηρετεί μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου για να καλύψει τρείς βάρδιες. Πρόσφατα προσλήφθηκε ένας επικουρικός τον οποίο πληρώνει το Νοσοκομείο χωρίς και πάλι να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης. Μετά από πρόταση της Αναπλ. Διοικητή και πίεση των ανωτέρων σας, δεχτήκατε να υπάρξει συλλειτουργία με τους οδηγούς του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη. Ωστόσο, ακόμα και τις ίδιες σας τις αποφάσεις, τις σαμποτάρετε στην πράξη αφήνοντας τους οδηγούς του Κ.Υ. Βλαχιώτη να λειτουργούν κατά το δοκούν δημιουργώντας προβλήματα, χωρίς κανέναν έλεγχο από μέρους σας. Έχετε ενημερωθεί παντοιοτρόπως για τις περιπτώσεις που αρνούνται να παραλάβουν περιστατικά στη βάρδιά τους, ενώ οι ίδιοι διατυμπανίζουν ότι «έχουν εντολές» να μη το κάνουν ενώ ταυτόχρονα για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις «καταγγέλουν» συναδέλφους μας.
Γνωρίζετε ότι, η Αναπλ. Διοικητής έχει την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού, ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών του διασυνδεόμενου Νοσοκομείου, προϊσταται επίσης όλων των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου και ασκεί ιεραρχικό και πειθαρχικό έλεγχο.
Στο διάστημα αυτό, με κάθε τρόπο προσπαθείτε και μάλιστα δημόσια να απαξιώσετε τόσο το πρόσωπο όσο και το θεσμό του Αναπλ. Διοικητή του Νοσοκομείου, απαξιώνοντας στο πρόσωπό του όλο το Νοσοκομείο.
Γνωρίζετε ότι, ουδέποτε έχετε επισκεφτεί το Νοσοκομείο ως Διοικητής του προκειμένου να συνεργαστείτε με την Αναπλ. Διοικητή και στελέχη του Νοσοκομείου Μολάων. Τις ελάχιστες φορές που έχετε επισκεφτεί το νοσοκομείο μας, έχετε έρθει πάντα συνοδεία υπαλλήλων του Νοσοκομείου Σπάρτης και μάλιστα πάντα απροειδοποίητα, μόνο και μόνο για να ελέγξετε, ή να επιπλήξετε ή και να απειλήσετε, πάντως όχι για να προσφέρετε ουσιαστική βοήθεια.
Γνωρίζετε ότι, επανειλημμένα, τρομοκρατείτε αναίτια το προσωπικό με κάθε τρόπο και ευκαιρία, με την απειλή επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων.
Έχετε φτάσει δε, στο σημείο να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στα προσωπικά κινητά των υπαλλήλων και να τους απειλείτε λέγοντας ότι, όχι μόνο στους ίδιους, αλλά ακόμα και στην Αναπλ. Διοικητή θα ασκήσετε πειθαρχική δίωξη (!!!!) ενώ γνωρίζετε ότι προϊστάμενος των υπαλλήλων του νοσοκομείου Μολάων και του Κ.Υ. Νεάπολης είναι η Αναπλ. Διοικητής και προϊστάμενος της ιδίας όσο και δικός σας είναι η Διοίκηση της 6η ΥΠΕ.
Και ενώ, μπορεί να απειλείτε και να τρομοκρατείτε ευσυνείδητους υπαλλήλους που έχουν κάνει το νοσοκομείο σπίτι τους, αντίθετα, δεν διστάζετε να στηρίζετε υπαλλήλους του νοσοκομείου Μολάων και του Κ.Υ Νεάπολης –ευτυχώς μεμονωμένες περιπτώσεις- που για προσωπικά τους συμφέροντα απευθύνονται σε σας, παρακάμπτοντας την ιεραρχία και μάλιστα, προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις προσωπικές τους επιθυμίες ενάντια στα συμφέροντα του νοσοκομείου αντί να τους υποδείξετε την διοικητική δεοντολογία.
Κύριε Διοικητά, θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω εκτός του ότι δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του νοσοκομείου δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία μιας χρηστής διοίκησης, σεβασμού προσώπων και θεσμών και μόνο τροχοπέδη αποτελούν στην συντονισμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων προς όφελος των χρηστών των υπηρεσιών υγείας.
Εν κατακλείδι, σας δηλώνουμε ότι ειδικά, κάτω από τις σημερινές συνθήκες της εξαθλίωσης που βιώνουμε, με μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, πάμπολλα οφειλόμενα ρεπό και κανονικές άδειες, δεν θα ανεχτούμε πλέον καμία αλαζονική και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους σας, ούτε τη δαμόκλειο σπάθη της απειλής πειθαρχικών διώξεων πάνω από τα κεφάλια μας. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα ανεχτούμε άλλο την επιχειρούμενη απαξίωση προσώπων και θεσμών με συνέπεια την απαξίωση του νοσοκομείου μας, για τη λειτουργία του οποίου κυριολεκτικά, (γιατροί και λοιπό προσωπικό) –επιτρέψτε μας την έκφραση- «φτύνουμε αίμα». Όπως έχουμε δηλώσει, θα σταθούμε πλάι σας σε κάθε απόφαση βελτίωσης των υπηρεσιών του νοσοκομείου αλλά απέναντί σας σε κάθε απόφαση απαξίωσης. Αυτό που ζητάμε από σας είναι σεβασμό, βοήθεια, συνεργασία και ισότιμη αντιμετώπιση με το Νοσοκομείο Σπάρτης ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν συντονισμένα, προσφέροντας όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες υγείας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


το νοσοκομείο μας