Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΛΑΩΝ & Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ                                    
                                                                             Μολάοι 11-7-2013

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 15-7-2013, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Συναδέλφισσες-οι
Βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο σφοδρή και απάνθρωπη επίθεση όχι μόνο στο χώρο της Υγείας αλλά και σε ολόκληρη την Κοινωνία.  Το μέλλον δεν είναι απλά ζοφερό, είναι ανύπαρκτο.  Το «μαύρο» δεν είναι μόνο στην ΕΡΤ, είναι στις ζωές μας και κυρίως στις ζωές των παιδιών μας.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας σε περίπου δύο εβδομάδες θα έχει έτοιμο όλο το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, της κινητικότητας αλλά και της διαθεσιμότητας των εργαζομένων του τομέα της Υγείας.

Ενώ σήμερα το ΕΣΥ έχει ένα έλλειμμα 25.000 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων προσωπικού και 6.000 γιατρών και την επόμενη διετία αναμένεται να αποχωρήσουν λόγω γήρανσης άλλες 20.000 η μνημονιακή κυβέρνηση βλέπει «πλεονάζοντες».

Ανακοινώθηκε η άμεση διαθεσιμότητα 1.250 εργαζομένων (πλην ιατρών) και άλλων τόσων το 2014.  Ο υπουργός μας, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τα πνεύματα και να μην ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζομένους, μας διαβεβαιώνει ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε άλλες κενές οργανικές θέσεις (;) αλλά όταν ρωτήθηκε αν θα διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα απάντησε «θα ισχύσει ότι και για όλες τις διαθεσιμότητες».
Αλλά ποιος τους πιστεύει πιά; Λίγες μέρες πριν κλείσουν την ΕΡΤ διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κάν αυτό το σενάριο.  Πριν από λίγο καιρό διατυμπάνιζαν πάλι ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην Υγεία, ακριβώς λόγω της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζει.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για οριστικές απομακρύνσεις. Κανένας και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο.
Είναι δεδομένο ότι ούτε οι γιατροί θα μείνουν τελικά απέξω όπως δεν έμειναν έξω από τις περικοπές μισθών και εφημεριών.  Το «διαίρει και βασίλευε» επιστρατεύεται για ακόμα μια φορά.
Το άρθρο 90 του πολυνομοσχεδίου αναφέρει επί λέξει: «Επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Οι επόμενες απολύσεις θα γίνονται με υπουργικές αποφάσεις καθώς εξουσιοδοτούνται πλέον οι αρμόδιοι Υπουργοί για να προβαίνουν στις κατά περίπτωση ενέργειες.
Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της ανθρωποφαγίας και του κανιβαλλισμού μεταξύ μας.  Σήμερα ο διπλανός μας, αύριο εμείς.
Ξεριζώνονται τα πάντα.  Η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, η ασφάλεια, οι συγκοινωνίες, η ενέργεια, τα νερά και γενικά όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι στο στόχαστρο.Εμείς οι ίδιοι είμαστε στο στόχαστρο.

Συναδέλφισσες-οι
Τρία χρόνια τώρα βαλλόμαστε από τις καταστροφικές συνταγές διεθνών θεσμών (ΔΝΤ, Ε.Ε.) και των υπηρετών τους στην Ελλάδα.
Στα τρία αυτά χρόνια η Ομοσπονδία μας αποδείχτηκε ανεπαρκέστατη.
Έτσι πολλοί συνάδελφοι ξεκίνησαν να παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους και  έβαλαν το ζήτημα της οργάνωσης στη βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, με επιτροπές αγώνα ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό την ανατροπή των ανελέητων πολιτικών που υλοποιούνται, μέσω της ενεργοποίησης των συναδέλφων και της οργάνωσης μαζικών συνελεύσεων, με στόχο όλες αυτές οι μορφές αντίστασης να κορυφωθούν σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με την Τρόικα και τους υπηρέτες της. 
Εκπρόσωποι από το Σύλλογό μας συμμετείχαν στις 6 και 7 Ιουλίου στη διημερίδα και τη σύσκεψη του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων που έγινε στην Ικαρία (η οποία πρωτοστάτησε στην οργάνωση του Συντονιστικού) και όπου αποφασίστηκαν οι παρακάτω πρωτοβουλίες και δράσεις
  • Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία μας άμεσα
  • επαφές με άλλα σωματεία των περιοχών μας, ιδιαίτερα όσων Νοσοκομείων έχουν μπει στη δίνη των συγχωνεύσεων-καταργήσεων, καλώντας τα να πλαισιώσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε σήμερα. Διεξαγωγή τοπικών συντονιστικών συναντήσεων μέσα στον Ιούλη.
  • συνένωση αυτών των τοπικών κινήσεων και πανελλαδική συνάντηση μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη
  • άμεση ενεργοποίηση όλων μας σαν να συμβαίνει στο δικό μας Νοσοκομείο αν πριν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες η κυβέρνηση ανακοινώσει νέα μέτρα ή προχωρήσει σε ενέργειες όπως κλεισίματα-συρρικνώσεις μονάδων υγείας, μετακινήσεις, διαθεσιμότητες ή απολύσεις προσωπικού. Άμεση ενίσχυση των κινητοποιήσεων στις στοχοποιούμενες μονάδες με αντιπροσωπείες μας και κοινές δράσεις αλληλεγγύης του καθενός μας στις περιοχές του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει ξεκινήσει ήδη μία σειρά επαφών με άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία Νοσοκομείων (Σπάρτη, Αίγιο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κρέστενα, Κυπαρισσία κ.λ.π.) ενώ είμαστε σε άμεση επικοινωνία με το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, Νοσοκομείο Λήμνου, Αμαλιάδας, Νάξου και Ικαρίας αλλά και άλλες ομάδες εργαζομένων (Δήμοι, Εκπαιδευτικοί) προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις για έναν κατ΄ αρχάς Παλλακωνικό Συντονισμό που ανταμώνοντας με πολίτες και άλλα τοπικά Συντονιστικά να οδηγήσει σε έναν Πανελλαδικό Συντονισμό.
Οι απάνθρωπες πολιτικές τους, με σκοπό να εξασφαλίσουν τη δόση των τραπεζιτών που θα φορτώσουν επίσης στις πλάτες μας, -στις πλάτες των υποζυγίων, εμάς των «τεμπέληδων» που διαπόμπευσαν διεθνώς και που τους πληρώνουμε όλους μέχρι σήμερα- έγιναν πια δολοφονικό τσουνάμι.
Μόνο ενωμένοι και πιασμένοι χέρι-χέρι θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να τους σταματήσουμε.  
 ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ;  
AN OXI TΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
                                                                                                    Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


το νοσοκομείο μας