Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου προετοιμάζει με το νέο προυπολογισμό του 2015 και την νέα συμφωνία-μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ, νέο γύρο περικοπών, λουκέτων σε υγειονομικές μονάδες και μαζικών απολύσεων. Ήδη οι αντιδραστικές αλλαγές στην δημόσια υγεία, είναι δραματικές.
  • Καταργήθηκαν Νοσοκομεία, χιλιάδες κρεβάτια, κλινικές και οργανικές θέσεις. Ο στόχος να καταργηθούν τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία παραμένει. Συνεχίζονται σταθερά (παρά τα πίσω μπρος του υπουργείου) οι προσπάθειες το Αμ.Φλέμιγκ να βάλει λουκέτο.
  • Η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται σταθερά.Οι λειτουργικές δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι 60% κάτω σε σχέση με το 2009.
  • Η ίδρυση της ΕΣΑΝ ΑΕ. πρόκειται για μια αντιδραστική τομή που θα βάλει ταφόπλακα στα απομεινάρια του ΕΣΥ και θα επιταχύνει την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων.Ο στόχος είναι τα νοσοκομεία να γίνουν πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.
  • Τα κενά στο προσωπικό είναι τεράστια, 33.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις. Η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών είναι στο κόκκινο.
  • Οι εργαζόμενοι και οι οικογενειές τους καλούνται να πληρώσουν όλο και πιο ακριβά για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.
  • Οι Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες είναι υπο διάλυση και μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες, με στόχο την ψευτοαξιολόγηση και την κατάργηση πολλών από αυτών.
  • Η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την αξιολόγηση σφαγείο, παρά το ότι οι εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να συμμετέχουν.

Αυτή η πολιτική πάει χέρι χέρι με τις συνεχείς διώξεις αγωνιστών συνδικαλιστών μέσα στην υγεία. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε κάθε σωματείο και ιδιαίτερα την ομοσπονδία να στηρίξει αμέριστα συνδικαλιστικά,νομικά και υλικά κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που βρίσκεται στο στόχο της διοίκησης και της κυβέρνησης.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες περιφρουρούμε την ενότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Ο  νοσηλευτικός  κλάδος αποτελεί  το  κορμό  των  νοσοκομείων,  είναι  το  μεγαλύτερο  εργατικό  δυναμικό  στο  χώρο  της  υγείας,  γι'αυτό και  η ενοτητά  του  τρομάζει. Κάθε  προσπάθεια  διάσπασης  του  κλάδου  ανα  κατηγορία  ( ΔΕ, ΤΕ,ΠΕ)  αποδυναμώνει  το κλάδο  και  εξυπηρετεί  τα  σχέδια  της μνημονιακής  κυβέρνησης.  Η  απάντηση  στη  προσπάθεια  αυτή  πρέπει  να  είναι  η  κλιμάκωση  των αγώνων  σε  συντονισμό  από  τα  κάτω  με  όλους τους  εργαζόμενους.
Κοινή είναι η εκτίμηση ότι χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.Την ίδια ώρα που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μπλοκάρουν συνεχώς αυτη την προοπτική. Μόνος δρόμος ο συντονισμός και η οργάνωση των αγώνων απο τα κάτω, για να σπρώξουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες απο εργατικά κομμάτια που συνεχίζουν να επιμένουν να ανοίξουν τέτοιους αγωνιστικούς δρόμους αντίστασης.
Γι αυτο είναι σημαντικό το κάλεσμα για πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7/11 στις 6μμ στο ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής που καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Χρειάζεται να γίνει ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις περικοπές.
Την ίδια ώρα καλούμε να δυναμώσουμε την προσπάθεια τοπικών συντονισμών που γίνονται απο σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων όπως στις δυτικές συνοικίες ενάντια στην απόπειρα να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, στις βόρειες συνοικίες ενάντια στο λουκέτο του Αμ.Φλέμιγκ, αλλά και ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση των υπόλοιπων νοσοκομείων. Να ξεσηκώσουμε τις γειτονιές μας με συλλαλητήρια μαζί με σωματεία εργαζομένων, δημοτικές κινήσεις, κοινωνικούς φορείς, αλλά και να κλιμακώσουμε αποφασίζοντας ένα κοινό μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο έξω απο το υπουργείο υγείας μαζί με όλους τους συμπαραστάτες, για να δείξουμε την δυναμή μας και την θελησή μας να μην περάσει κανένα λουκέτο, καμιά περικοπή.
Να πάμε στην πανεργατική στις 27/11 με όλα τα αγωνιστικά μέτωπα ανοιχτά, με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις, να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς για να κατέβουμε σε μια μαζική απεργία και συγκέντρωση, που θα ανοίξει το δρόμο της απεργιακής κλιμάκωσης για να κερδίσουμε κόντρα στη γραμμή συμβιβασμού και υποταγής της συνδικαλιστικής ηγεσίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ . Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στη λιτότητα και στις περικοπές. Κάτω η πολιτική κυβέρνησης- Τρόικας και κεφαλαίου
ΚΑΛΟΥΜΕ:
  • Παρασκευή 7/11- Ολοι/ες στο πανεργατικο συλλαλητήριο 6μμ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.
  • Στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και το Αμ.Φλέμιγκ
  • Ολοι/ες στην πανεργατική απεργία στις 27/11


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ syntonismosygeia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


το νοσοκομείο μας