Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συνδικαλιστική Παράταξη Νοσοκομείου Μολάων



                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                       18/1/2015

Καθρεφτάκια και χάντρες δωρίζονται στους ιθαγενείς - όπως προφανώς μας θεωρούν- στα πλαίσια μιας θλιβερής προεκλογικής φιέστας που τουλάχιστον προκλητική κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί.

Αυτοί που αποδόμησαν τα νοσοκομεία και γενικά τη δημόσια υγεία με πολυνομοσχέδια σκούπα, με αποστελέχωση κάτω απο τα όρια ασφαλείας, με περικοπές έως και 60% στους προϋπολογισμούς μέχρι που φτάσαμε σε επίπεδα υποσαχάριας Αφρικής, αυτοί που έχουν ήδη ψηφίσει την πλήρη διάλυση των υπηρεσιών υγείας μέσω της ΕΣΑΝ Α.Ε., συνεχίζουν τον εμπαιγμό.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο που μάζεψε όλα τα σαράβαλα ασθενοφόρα απο την επικράτεια και τα δωρίζει με τυμπανοκρουσίες στις μονάδες υγείας της περιοχής μας. Αλλά άντε και να το καταπιούμε να αντικαταστήσουμε τα υπάρχοντα σαραβαλάκια με νέα σαραβαλάκια, ακόμα κι αν τελικά τα ακριβοπληρώσει σε επισκευές το νοσοκομείο Μολάων και το Κ.Υ. Νεάπολης. Ομως με τι πληρώματα ασθενοφόρων θα καλυφθούν;

Η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς δεν επιδέχεται αυταπάτες.

Ας μιλήσουμε με στοιχεία όπως μιλάμε πάντα και τους καλούμε να μας διαψεύσουν.

  1. Yποσχέθηκαν προσλήψεις 4 γιατρών (ουρολόγου, ορθοπεδικού, ΩΡΛ και παθολόγου). Εμείς είπαμε ότι θα είναι ευχής έργον να προσληφθούν 2 (ουρολόγος και ορθοπεδικός). Το 2014 τελείωσε και ούτε αυτοί προσλήφθηκαν. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν διαδικασίες που είχαν “παγώσει” απο το 2010 και για τις οποίες ο Σύλλογος Εργαζομένων είχε ζητήσει απο την κ. Πατριανάκου να κάνει ερώτηση στη Βουλή (δείτε εδώ). Με πανελλαδικούς συντονισμένους αγώνες και πιέσεις ορισμένες απο αυτές τις προσλήψεις “ξεπάγωσαν” αλλά διορισμούς ακόμα δεν είδαμε. Οσες απο τις παραπάνω ειδικότητες δεν καλυφθούν, οι θέσεις αυτές θα καταργηθούν απο το νοσοκομείο επειδή αφορούν θέσεις που έχουν συσταθεί στο παρελθόν με υπουργική απόφαση.
  2. Στέγη για το ΕΚΑΒ βρέθηκε. ΕΚΑΒ όμως ακόμα δεν είδαμε.
  3. Καλύφθηκε μία κενή θέση χειρουργού αλλά μας “έμεινε η χαρα”. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος υπόγραψε τη μετάθεση του χειρουργού κ. Κρητικού Νεοκλή στη Σπάρτη. Σε λίγο πάλι 15 μέρες κενή εφημερία στη Χειρουργική του νοσοκομείου Μολάων.
  4. Ο ένας καρδιολόγος του νοσοκομείου Μολάων εδώ και μήνες με προοπτική οριστικής μετάθεσης, έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ καυχώνται ότι θα προσλάβουν επικουρικό γιατρό για τρία χρόνια για τους Μολάους. Ο γιατρός που πληρωνόταν απο το κράτος μετακινείται στη Σπάρτη και στους Μολάους ΘΑ προσληφθεί προσωρινός και όχι μόνιμος γιατρός που θα τον πληρώνει το νοσοκομείο.
  5. Κατήργησαν απο τον οργανισμό του νοσοκομείου μία θέση Ακτινολόγου. Οι δυο μόνιμοι ακτινολόγοι έγιναν ένας. Πήραν επικουρικό ορισμένου χρόνου και τον πληρώνει το νοσοκομείο.
  6. Κατήργησαν απο τον οργανισμό του νοσοκομείου μία θέση γυναικολόγου. Οι δυο μόνιμοι γυναικολόγοι έγιναν ένας. Ομως ούτε και αυτόν διόρισαν. Αντί αυτού προσέλαβαν επικουρικό ορισμένου χρόνου που τον πληρώνει το νοσοκομείο.
  7. Ανέθεσαν την εστίαση σε ιδιωτικό συνεργείο. Το νοσοκομείο πληρώνει διπλάσιο μηνιαίο τίμημα απο ότι θα πλήρωνε το κράτος σε μόνιμους υπαλλήλους. Κάθε άτομο κοστίζει στο νοσοκομείο 1500 ευρώ, αντί 830 ευρώ ως αμοιβή ενός μονίμου υπαλλήλου.


Οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συντονισμό με άλλες κοινωνίες και εργαζόμενους στην υγεία ανέστειλαν τους προγραμματισμούς τους για συνέχιση των κλεισιμάτων των μονάδων υγείας. Πέτυχαν όμως και κάτι άλλο. Να μας πάρουν στα σοβαρά. Να μας υπολογίζουν. Όσο και αν προσπαθούν να μας ξεγελάσουν με κάλπικα ταξίματα και άχρηστα “δώρα” εμείς

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΓΙΑ ΕΠΑΚΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
1
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
1
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
2
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
1
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
1
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
1
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ


ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ





ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
1
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
1

ΚΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 23 ημέρες κενές

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 23 ημέρες κενές

ΩΡΛ 25 ημέρες κενές

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ 18 ημέρες κενές

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 23 ημέρες κενές

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 23 ημέρες κενές

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ 16 ημέρες κενές
























Στοιχεία επικοινωνίας: nosmolaoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


το νοσοκομείο μας