Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των αγροτών



     
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
                                                                                                 
                                                                                          Ιανουάριος 2016

Η συνδικαλιστική μας παράταξη χαιρετίζει και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στα μπλόκα της αντίστασης των αγροτών της Λακωνίας.
Μετά τη συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, κ.λ.π., σιγά σιγά όλες οι κοινωνικές ομάδες και οι επαγγελματικοί κλάδοι τίθενται στο στόχαστρο με απώτερο σκοπό την πλήρη εξαθλίωση τους.
Οι αγρότες όμως δεν είναι απλά ένας επαγγελματικός κλάδος. Το αγροτικό ζήτημα μας αφορά όλους.  Είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας, αφού η βιολογική μας επιβίωση εξαρτάται και συναρτάται άμεσα με την επάρκεια και την ποιότητα των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, οδήγησαν τους αγρότες σε πλήρη εξάρτηση απο τις κεντρικούς σχεδιασμούς της παραγωγής έτσι όπως την κατεύθυναν μέσω των επιδοτήσεων  που αποτελούσαν μόνο «ψίχουλα» απο τα τεράστια ποσά που διακινούνταν και κατέληγαν στα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών μέσω της αγοράς φυτοφαρμάκων, σπόρων, λιπασμάτων, εξοπλισμού ενταντικοποίησης κ.λ.π, ενώ χιλιάδες αγρότες οδηγήθηκαν σταδιακά σε οικονομική ομηρία με την υπερχρέωση τους στις τράπεζες και την υποθήκευση της γης τους.
Είναι ξεκάθαρο πιά ότι τα κόμματα, οι κομματικά ελεγχόμενοι συνεταιρισμοί, οι κυβερνήσεις, οι πολιτικές της Ε.Ε., το ευρώ,  έπαιξαν το ρόλο τους στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και τη μείωση του αγροτικού κόσμου, με συνέπεια να διαρραγεί η βάση του παραγωγικού ιστού της χώρας, που παραδοσιακά στηριζόταν στην αγροτική παραγωγή.
Το φορολογικό και το ασφαλιστικό αποτελούν μόνο την κερκόπορτα μέσω της οποίας θα εισβάλλουν, με στόχο την αρπαγή των περιουσιακών μας στοιχείων και της γης μας απο μεγαλοϊδιοκτήτες.  Μετά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας απο όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 6 χρόνων, σειρά έχουν τα σπίτια μας, η γη μας, με απώτερο στόχο τη μετατροπή μας απο ελεύθερους πολίτες σε δουλοπάροικους. 
Δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει ζωή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων και το ύπουλο υπερ-όπλο του ευρώ.
Οι αγρότες μπορούν και πρέπει να ενεργοποιήσουν τη συλλογική δύναμη της κοινωνίας. Πρέπει να παλέψουμε όλοι ενωμένοι ενάντια στην υποδούλωσή μας. Πρέπει πάση θυσία να σώσουμε τη γη μας, να την αγαπήσουμε απο την αρχή, να πάρουμε το σχεδιασμό της ζωής μας και της παραγωγής μας στα χέρια μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


το νοσοκομείο μας